Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g leite condensado
- 2 vagens de baunilha, só as sementes
- 40 g amido de milho
- 200 g açúcar
- 160 g leite
- 20 g mel
- 30 g manteiga
- 3 ovos
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 420 g farinha tipo 55, mais q.b p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1688.8 kJ / 403.6 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 73.4 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 181.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolas de Berlim
2 Std. 40 Min
Massa lêveda - Pão caseiro
1h 5min
Pão com chouriço e queijo
1 Std. 30 Min
Pão com azeitonas
6h
Papo-secos com massa-mãe
48h
Bolo com amores-perfeitos
55min
Pão rústico
2 Std.
Massa-mãe
360h
Baguetes
15h
Pão branco
15h
Bolas de Berlim com manteiga de amendoim e molho de chocolate
3h 30min
Sachertorte
1 godz. 50 min