Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 folhas de gelatina neutra cortadas em pedaços
- Água q.b. p/ hidratar
- 80 g água
- 80 g açúcar light
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 200 g natas (até 20% de gordura)
- 200 g iogurte natural magro
- 300 g polpa de maracujá s/ sementes
- Chocolate p/ culinária derretido q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 996.1 kJ / 238.1 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 113.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacota de figo
4 Std. 10 Min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 min
Cheesecake soufflé
40min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2h 30 min
Mousse de chia com coulis de manga e laranja
4h 30 min
Pudim de arroz-doce e molho de framboesa
9 Std.
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4h 45min
Panacota de frutos do bosque light
7 Std.
Panacotas de iogurte grego
3h
Crème brulée com coco e lima
1h 15 min
Cheesecake de lima
5h 20min
Panacota com coulis de morango
6 godz. 25 min