Tarte aux pruneaux

Tarte aux pruneaux

4.5 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
8 portions

Składniki

La macération des pruneaux (la veille)
  • de pruneaux dénoyautés
    500 g
  • d'eau
    400 g
  • de thé à la vanille
    1 sachet
  • de cannelle en poudre
    1 pincée
  • d'eau de fleur d'oranger
    1 c. à soupe
  • de rhum blanc (opcjonalnie)
    30 g
La pâte feuilletée et la préparation aux pruneaux (le jour même)
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • de beurre doux préalablement congelé en morceaux
    150 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'eau très froide
    75 g
  • jaune d'œuf
    1
  • de lait
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 420 kcal / 1759 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...