![Schiacciatina Schiacciatina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/85489.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 80 g de saindoux
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 200 g d'eau
- 500 g de farine de blé
- 1 ½ c. à café de sel
- 30 g d'huile de tournesol, et un peu pour huiler
- 1 - 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à soupe de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains "chiens"
3h
Panzerotti aux poivrons
1 godz. 45 min
Focaccia sucrée à la pomme
1 godz. 45 min
Olivettes
1 godz. 45 min
Pains au lait façon "tangzhong"
24 godz.
Croissants briochés à la confiture de myrtilles
4h 10min
Smacafam
55 min
Focaccia croustillante
1 godz. 55 min
Feuilles de vigne farcies aux riz et fruits secs
13h 20min
Bretzels sucrés
4h
Croissants façon pain au chocolat
3 Std. 35 Min
Lunettes à la confiture
2 Std. 25 Min