Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 80 g de saindoux
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 200 g d'eau
- 500 g de farine de blé
- 1 ½ c. à café de sel
- 30 g d'huile de tournesol, et un peu pour huiler
- 1 - 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à soupe de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au levain biologique
5 Std. 5 Min
Boulettes au pain
50 Min
Le pain bannique
30 Min
Smacafam
55min
Schiacciata complète à la tomate
45 Min
Focaccia à la crescenza
1 Std. 45 Min
Pains à la pomme de terre
12h 45min
Gâteau noix-café à la vapeur
1 Std. 15 Min
Farofa
15 Min
Pain de mie aux graines
6 Std.
Ciambella à l'eau
1 Std.
Pain farci à la mozzarella
45 Min