Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g grão-de-bico cozido escorrido
- 300 g salsichas vegetarianas cortadas em rodelas (5 mm)
- 300 g cenoura cortada em pedaços (3-4 cm)
- 250 g alho-francês cortado em rodelas
- 50 g azeite
- 2 dentes de alho
-
600
g caldo de legumes líquido
lub 600 g água e 2 cubos de caldo de legumes - 400 g batata cortada em cubos pequenos (1-1,5 cm aprox.)
- 2 folhas de louro
-
2
c. chá de paprika
lub 2 c. chá de paprika picante - 2 c. chá de sal
- 2 - 4 pitadas de cominhos
-
400
g caldo de legumes líquido
lub 400 g água 2 cubos de caldo de legumes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 709 mg
Alternatywne przepisy
Caril de frango rápido com arroz basmati
40 Min
Peitos de frango pizzaiola com puré de batata e aipo
1j
Salada de cenoura ralada - TM5
Brak ocen
Dal agridoce
3h 30min
Sopa de couve-flor, penne com chouriço e pepperonata
35 Min
Arroz doce
1 Std. 5 Min
Sopa de batata e alho-francês
1j
Chili com carne
40 Min
Sopa simples de marisco
45 Min
Esparguete à carbonara
25 Min
Almôndegas com molho de tomate e massa
45 Min
Gratinado de couve-flor e ovos cozidos
35 Min