Salada de bacon e feijão-verde com frutos secos e parmesão

Salada de bacon e feijão-verde com frutos secos e parmesão

4.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 doses

Składniki

  • miolo de noz
    40 g
  • avelã
    40 g
  • amendoim torrado c/ sal
    30 g
  • manteiga
    10 g
  • alperce cortado em gomos (1 cm aprox.)
    150 g
    50 g alperce seco, cortado em cubos (0,5 cm aprox.)
  • dente de alho
    1
  • cebola
    60 g
  • azeite
    15 g
  • bacon em cubos
    80 g
  • feijão-verde redondo
    400 g
  • sumo de limão
    30 g
  • mistura de ervas aromáticas frescas (ex: salsa, tomilho, etc.)
    1 c. chá de
  • sal
    2 - 3 pitadas de
  • queijo parmesão cortado em lascas finas
    40 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 404.4 kcal / 1691.8 kJ
Białko 13.6 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 18.7 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 400.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...