Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 pés de salsa
- 2 - 3 pés de coentros
- 60 g chalota
- 50 g azeite
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 500 g água
- 150 g favas frescas
- 250 g couve-flor, só os floretes
- 300 g espargos verdes arranjados
- 300 g ervilhas frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 640 kJ / 154 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 31.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa e feijão-verde
30 min
Cuscuz com caril de frango
1 Std. 10 Min
Sopa de carne dinamarquesa
30 min
Salada legumes com molho de romã
30 min
Cozer 700-1000 g de nabo
Brak ocen
Salada de legumes com bolinhas de queijo
45 min
Três saladas para dois
45 min
Sorvete de manjericão e morango
3 Std. 20 Min
Cozer 100-300 g de pimentos
20 min
Cozer 200-600 g de nabo
35 min
Salada de batata nova com molho de coentros e abacate
30 min
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30 min