Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de vin rosé
- 25 g d'huile d'olive
- 4 gousses d'ail, pelées et coupées en 2
- 100 g de lardons nature
- 700 g d'épaule d'agneau désossée, en dés
- 30 g de concentré de tomate
- 1 c. à café de thym frais
- 2 feuilles de laurier frais
- du sel
- poivre 5 baies
- 150 g d'oignons grelot surgelés
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à soupe d'eau
- 100 g d'olives, type picholines
- 200 g d'artichauts à l'huile en conserve égouttés et coupés en 2
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2542 kJ / 611 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Tajine d'agneau aux abricots et au miel
1 Std. 30 Min
Alouettes provençales
1 Std. 30 Min
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
1 godz. 5 min
Ragoût express d'agneau épicé
30min
Navarin d'agneau
1 Std. 15 Min
Daube de l'Aubrac
17h 30min
Papillotes d'agneau
1 Std. 10 Min
Navarin d'agneau printanier
1 Std. 25 Min
La daube niçoise
13h 20 min
Curry d'agneau
1 Std.
Sauté de veau aux olives
1 Std.
Axoa d'agneau
55 min