Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym

Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym

4.7 348 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

  • 120 g cukru
Biszkopt bezglutenowy
  • 350 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 10 jajek rozm. M
  • 130 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • masło do natłuszczenia formy
Krem kawowy
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko sparzone
  • 5 łyżek espresso, zaparzonego ostudzonego, plus dodatkowa ilość do nasączenia biszkoptu
Złożenie tortu
  • 4 - 5 łyżek powideł śliwkowych
  • wiórki czekoladowe do dekoracji
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji tortu

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 522.6 kcal / 2187.9 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 38.8 g
Węglowodany 33.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 71.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...