
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
cukru120 g
Biszkopt bezglutenowy
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek350 g
-
jajek rozm. M10
-
cukru130 g
-
soli1 szczypta
-
masło do natłuszczenia formy
Krem kawowy
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki200 g
-
jajko sparzone1
-
espresso, zaparzonego ostudzonego, plus dodatkowa ilość do nasączenia biszkoptu5 łyżek
Złożenie tortu
-
powideł śliwkowych4 - 5 łyżek
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji tortu
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
522.6 kcal /
2187.9 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
38.8 g
Węglowodany
33.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Sód
71.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska