Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym

Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym

4.7 344 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

  • cukru
    120 g
Biszkopt bezglutenowy
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    350 g
  • jajek rozm. M
    10
  • cukru
    130 g
  • soli
    1 szczypta
  • masło do natłuszczenia formy
Krem kawowy
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • jajko sparzone
    1
  • espresso, zaparzonego ostudzonego, plus dodatkowa ilość do nasączenia biszkoptu
    5 łyżek
Złożenie tortu
  • powideł śliwkowych
    4 - 5 łyżek
  • wiórki czekoladowe do dekoracji
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji tortu

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 522.6 kcal / 2187.9 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 38.8 g
Węglowodany 33.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 71.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...