Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
TM6 TM5

Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym

4.7 (313 ocen)

Składniki

  • 120 g cukru

Biszkopt bezglutenowy

  • 350 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 10 jajek, rozm. M
  • 130 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • masło, do natłuszczenia formy

Krem kawowy

  • 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko, sparzone
  • 5 łyżek espresso, zaparzonego ostudzonego, plus dodatkowa ilość do nasączenia biszkoptu

Złożenie tortu

  • 4 - 5 łyżek powideł śliwkowych
  • wiórki czekoladowe, do dekoracji
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki, do dekoracji tortu

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
2187.9 kJ / 522.6 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
33.1 g
Tłuszcz
38.8 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Błonnik
2.2 g
Sód
71.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy