Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cukru
Biszkopt bezglutenowy
- 350 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 10 jajek, rozm. M
- 130 g cukru
- 1 szczypta soli
- masło, do natłuszczenia formy
Krem kawowy
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko, sparzone
- 5 łyżek espresso, zaparzonego ostudzonego, plus dodatkowa ilość do nasączenia biszkoptu
Złożenie tortu
- 4 - 5 łyżek powideł śliwkowych
- wiórki czekoladowe, do dekoracji
- orzechy włoskie, łuskane, połówki, do dekoracji tortu
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2187.9 kJ / 522.6 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 71.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2h
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Tort waniliowo-migdałowy
3h
Tort orzechowo-makowy
4h 30min
Babka orzechowa
1h
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1 godz. 45 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4h
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48h
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48h