泰式檸檬魚

泰式檸檬魚

4.8 46 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 人份

Składniki

  • 新鮮香菜 ,只取葉子,略切
    2 枝
  • 蒜頭
    6 粒
  • 新鮮紅辣椒 ,切段
    1 - 2 根
  • 1 茶匙
  • 檸檬汁
    2 大匙
  • 魚露
    2 大匙
  • 海鮮高湯
    100 克
    100 克 水
  • 鱸魚 (約500克),洗淨去內臟魚鱗,由腹部剖開,兩面各切三刀
    1 條
  • ½ 茶匙
  • 米酒
    30 克
  • 500 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 122 kcal / 510 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 0.8 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.278 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...