泰式檸檬魚
TM5 TM6

泰式檸檬魚

4.8 (45 ocen)

Składniki

  • 2 枝 新鮮香菜 ,只取葉子,略切
  • 6 粒 蒜頭
  • 1 - 2 根 新鮮紅辣椒 ,切段
  • 1 茶匙 糖
  • 2 大匙 檸檬汁
  • 2 大匙 魚露
  • 100 克 海鮮高湯
    lub 100 克 水
  • 1 條 鱸魚, (約500克),洗淨去內臟魚鱗,由腹部剖開,兩面各切三刀
  • ½ 茶匙 鹽
  • 30 克 米酒
  • 500 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
510 kJ / 122 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
0.278 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy