
Urządzenia i Akcesoria
泰式檸檬魚
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 人份
Składniki
-
新鮮香菜 ,只取葉子,略切2 枝
-
蒜頭6 粒
-
新鮮紅辣椒 ,切段1 - 2 根
-
糖1 茶匙
-
檸檬汁2 大匙
-
魚露2 大匙
-
海鮮高湯100 克
-
鱸魚 (約500克),洗淨去內臟魚鱗,由腹部剖開,兩面各切三刀1 條
-
鹽½ 茶匙
-
米酒30 克
-
水500 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
122 kcal /
510 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.278 g