Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 1 piment rouge thaï, graines retirées
- 3 cm de gingembre frais, coupé en morceaux
- 2000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées, type bouchot
- 500 g d'eau
- 200 g de lait de coco
- 2 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 2 ciboules, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1434 kJ / 344 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tam Hua (Haricots verts thaïs aux cacahuètes)
15 Min
Raïta pomme-concombre et gambas aux épices
1h 5min
Daurade à l'ail
40 min
Curry de minibananes aux noix de cajou
1h 5min
Poulet mesfioui
1 godz. 20 min
Crevettes au safran, spaghetti bicolores
1 godz. 10 min
Soupe Pho
40 min
Curry de crevettes à la citronnelle
35 min
Saumon laqué
50 min
Crevettes à la mangue et au lait de coco
50 min
Croquettes de poisson à la thaïe
30 min
Moules à la crème et au gingembre
35 min