Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 215 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre, coupé en dés, et 10 g pour le moule
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 280 g de farine de blé, et 20 g pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 30 g de poudre d'amande
- 300 g de myrtilles fraîches
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe rase de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2738 kJ / 655 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux brimbelles des Vosges (ou myrtilles)
3 Std. 45 Min
Tarte amandine aux cerises
2 Std. 30 Min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Tarte aux myrtilles
3h 15 min
Tarte abricot-framboise
1小时 15 分钟
Tartelettes aux quetsches
45 Min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Gâteau aux quetsches
45 Min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5 min
Tarte aux mirabelles
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1 Std. 30 Min
Tarte à la rhubarbe
1小时