Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g de cassonade
- 180 g de farine de blé
- 100 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 6 pêches, en lamelles
- 1 brin de romarin frais
- le jus d'un citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2036 kJ / 486 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55 Min
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Tarte Tatin
1 Std.
Tarte aux poires à l'ancienne
1h 10min
Crumble pommes-figues
45 Min
Crumble aux prunes
40 Min
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1 Std. 5 Min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Tarte Tatin de tomates
1 Std.
Crumble aux pommes et fruits rouges
45 Min