Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
TM5 TM6

Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia

4.8 (308 ocen)

Składniki

  • 100 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 250 g di zucchero
  • 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
  • 500 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
    lub 500 g di ricotta di bufala, scolata dal siero
  • 20 g di liquore all'arancia
  • 1 cucchiaio di zucchero a velo (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1369.9 kJ / 327.4 kcal
Białko
7.6 g
Węglowodany
44.9 g
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy