Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 25 g di lievito di birra fresco (vedere consigli)
-
550
g di farina tipo 1
lub 550 g di farina tipo 00 - 70 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Cornetti brioche
6sa 30 dk
Pizzette
3h 40min
Bottoncini al latte semidolci (TM6)
45 Min
Focaccia alle olive (TM6)
2h
Pane bianco
3 Std.
Piadina romagnola
15 Min
Focaccine all'origano
1h 30min
Ciabattine
3 Std. 30 Min
Pane alla ricotta
3 Std.
Focaccine morbide
3 Std. 30 Min
Panini all'olio
3h 10min
Panini integrali alle erbe (TM6)
45 Min