Wersje kompatybilne
Crepes recheados com cogumelos, requeijão e espinafres
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepes
- 500 g leite
- 200 g farinha
- 1 c. chá de sal
- 2 ovos
- Manteiga q.b. p/ untar
Recheio
- 80 g queijo da Ilha
- 50 g chalota
- 30 g azeite
- 300 g mistura de cogumelos frescos cortados em quartos ou em lâminas
- 200 g espinafres descongelados bem espremidos
- 5 g amido de milho
- 340 g requeijão esfarelado
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1243 kJ / 297 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Falafel de cenoura e sementes de girassol com salada de tomate e hortelã
45min
Piza integral de legumes
1 Std.
Tarte com base crocante de arroz
1h 45min
Molho holandês
10 Min
Wrap caeser
30min
Calzones de espinafres e alcachofra
2h
Canelones de beringela
1 godz. 5 min
Massa com pesto de brócolos
30min
Crocante mediterrânico
50min
Menu: Calzone de espinafres, ricota e tomate e Fondue de chocolate com espetadas de fruta
1 Std. 30 Min
Calzone de cogumelos e mozarela
1h 40min
Molho pesto
5 Min