Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 Datteln, entsteint
- Minze, abgezupft, zum Garnieren
- 1 gelbe Paprika (ca. 150 g), in Stücken
- 1 rote Paprika (ca. 150 g), in Stücken
- 400 g Blumenkohl, in kleinen Röschen
- ¼ TL Zimt
- ¼ - ½ TL Chiliflocken (z.B. Pul Biber)
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Tahin
- 10 g Zitronensaft
- 15 g natives Olivenöl
- 1 TL Sesam, geröstet, zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 620 kJ / 148 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotkohl-Bulgur-Salat
35 Min
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10 Min
Bunter Quinoasalat
50 Min
Rotkohl-Birnen-Slaw mit Koriander
5 Min
Lauwarmer Blumenkohl-Kürbis-Salat
35 Min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 Min
Blumenkohl-Taboulé
2 godz. 25 min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 Min
Kürbis-Taboulé
10 Min
Blumenkohl-Kichererbsen-Salat
40 Min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10 Min
Quinoa-Tabouleh
40 Min