Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 huîtres
- 6 brins de menthe fraîche, équeutés et quelques feuilles pour la finition
- 2 citrons verts non traités, zeste et jus
- l'eau pour obtenir 150 g de liquide
- tours de moulin à poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 400 kJ / 95 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chawanmushi (Crème japonaise aux œufs)
35 Min
Entrée : huîtres en écume de lard
55 Min
Nougat de chèvre aux fruits frais
12h 35 min
Crabe farci aux herbes
1j 20 menit
Fleurs de courgette farcies aux bulots, moutarde et crème de courgette
1 godz. 5 min
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25 min
Gaspacho mangue-avocat
10 min
Salade tiède d'aile de raie aux radis, girolles et noisettes
40 min
Glace à l'estragon
12 Std.
Guacamole avocat-banane et tartare de saumon à la coriandre
45 Min
Betteraves marinées aux framboises
1 godz. 35 min
Crème d'avocat coco et citron vert
20 min