Rolo de massa fresca com ricota, espinafres e abóbora

Rolo de massa fresca com ricota, espinafres e abóbora

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 fatias

Składniki

Rolo
  • queijo parmesão
    50 g
  • farinha mais q.b. p/ polvilhar
    200 g
  • ovos
    2
  • abóbora cortada em pedaços
    500 g
  • malagueta
    ½
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • Pimenta q.b.
  • azeite mais q.b. p/ regar
    25 g
  • dentes de alho
    2
  • espinafres descongelados bem espremidos
    350 g
  • orégãos
    2 c. sopa de
  • manteiga
    20 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • Farinha q.b. p/ polvilhar
  • queijo ricota esfarelado
    150 g
  • água
    500 g
Molho
  • manteiga
    20 g
  • folhas de manjericão
    20
  • farinha
    20 g
  • leite
    350 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de

Wartości odżywcze na 1 fatia

Kalorie 396.8 kcal / 1660.3 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 41.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 1016 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...