Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g sangue de frango
- 50 g vinagre de vinho tinto
- 2 c. chá de sal
- 15 g salsa
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 800 g frango do campo cortado em pedaços
- 1 folha de louro
- 30 g vinho branco
- 1 pitada de pimenta
- 1 malagueta seca
- 300 g arroz carolino
- 800 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 536 kJ / 128 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Vitela guisada com massa
9 godz. 20 min
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25min
Tripas à moda da Régua
2j 30 menit
Papas de sarrabulho
1h 25min
Papas de sarrabulho à moda de Braga
1j 50 menit
Cozido à portuguesa
1h 35 min
Arroz de marisco
45min
Arroz de cabidela
1h 10min
Alheiras
3h
Coelho à diplomata
50min
Moelas
7h
Arroz de polvo
1h 15min