Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo parmesão
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g massa tipo penne
- 30 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 100 g tomate seco, em azeite escorrido
- 1 malagueta (opcjonalnie)
- 170 g espinafres
- 200 g natas
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3068.7 kJ / 733.4 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Błonnik
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de laços com presunto, rúcula e mozarela
40 min
Tagliatelle com cogumelos e cebola
25 min
Penne com brócolos e tomate seco sem glúten
50 menit
Farfalle com curgete e limão
45 Min
Penne com curgete e molho de coentros
40 min
Massa com pesto de brócolos
30 min
Penne mediterrânico
50 menit
Penne com legumes no forno
1 godz. 5 min
Salada de bulgur com requeijão e hortelã
30 min
One pot de lentilhas e espinafres
1j
Fettuccini com tomate seco e cogumelos
1j
Massa com molho de legumes e queijo
1j