Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 400 g água
- 50 g mel
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 100 g farinha de centeio
- 200 g farinha integral
- 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- 20 g sementes de girassol
- 20 g sementes de abóbora
- 10 g sementes de sésamo brancas
- 10 g sementes de papoila
- Leite q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1110.1 kJ / 265.3 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 357.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de abóbora
2 Std.
Pão com sementes e aveia
5 godz. 30 min
Pão rápido
1 Std.
Pão da terra
1h 35min
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2 Std.
Pão de trigo sarraceno, chia e sementes
1 Std. 30 Min
Pão com chocolate
2 Std.
Pão integral com tomilho-limão
2h 35min
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Pão de Aveia e Sementes
1 Std. 45 Min
Pão de cinco sementes
1h 50min
Pão de forma integral
2 Std.