Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'eau
- 300 g de haricots verts frais, coupés en morceaux (5 cm)
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 1213 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 6 mg
Alternatywne przepisy
Rissoler 200 g de courgettes
20min
Rissoler 200 g de poireaux
20min
Rissoler 400 g d'aubergines
35min
Brocoli vapeur (250 g)
15min
Faire sauter 200 g de poivrons
20min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25min
Rissoler 300 g de champignons frais
25min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35min
Faire sauter 400 g de poivrons
25min
Faire sauter des poivrons rouges avec des oignons
25min