Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1430 g di acqua
- 5 g di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 40 g di latte
- 400 g di farina manitoba
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 9 g di sale
Terminare la preparazione
- sale grosso, a piacere
- 2 pomodori maturi a fette
- 200 g di mozzarella, sgocciolata e a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia classica ad alta idratazione
5u.
American hot dog
5h 20 min
Panini all'olio (TM6)
1h 10min
Focaccia alle olive (TM6)
2h
Pane bianco
3h
Focaccine con pomodorini
3 Std. 40 Min
Focaccine con rosmarino
2h 30 min
Piadina romagnola
15min
Focaccine all'origano
1h 30min
Ciabattine
3h 30 min
Pane alla ricotta
3h
Focaccine morbide
3h 30 min