Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato
- 250 g panna (min. 30 % di grassi), fredda
- 210 g di latte condensato
- 30 g di gocce di cioccolato
- 4 - 5 gocce di estratto di vaniglia naturale
Biscotti panna e cioccolato
- 130 g di zucchero
- 260 g di farina tipo 00
- 160 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 130 g di fecola di patate
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 20 g di cacao in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2222 kJ / 531 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 156.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato bianco
10h 20min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20min
Gelato fiordilatte
10h 30min
Gelato biscotti cookies e panna
3h
Gelato al cioccolato
12h
Dolcetti al cocco e cioccolato
2 godz.
Coppetta gelato alla vaniglia e cioccolato
10h 20min
Gelato cioccolato e menta
10h 25 min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10h 20min
Gelato al gianduia
10h 20min
Stracciatella
10h 25 min