Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g salmão fumado, cortado em tiras
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 1 pitada de pimenta
- 15 g cebolinho picado, mais q.b. p/ guarnecer
- 100 g sobras de pão s/ côdea
- 200 g amêndoa s/ pele
- 2 dentes de alho
-
10
g folha de alho silvestre, fresca picada
lub 10 g cebolinho picado - 1 c. chá de sal
- 70 g azeite
- 30 g vinagre de xerez
- 600 g água, mais q.b. p/ cobrir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1840 kJ / 440 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão com azeitonas
6 Std.
Gressinos com dip picante de abacate
1 Std. 30 Min
Baba ghanoush de abóbora
35min
Bolachas crackers de farinha de milho
5 godz. 30 min
Cozer 500-800 g de ruibarbo
35min
Cozer 500 g de alperce
Brak ocen
Bacalhau em sous-vide com molho de aneto e puré de pimentos assados
1 Std. 20 Min
Ceviche de robalo com leche de tigre
2 Std. 15 Min
Caipirinha
10 Min
Piza naan com frango, pasta de grão e alcachofras
20 Min
Guacamole
10 Min
Frango com molho tandoori
5h