Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g salmão fumado, cortado em tiras
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 1 pitada de pimenta
- 15 g cebolinho picado, mais q.b. p/ guarnecer
- 100 g sobras de pão s/ côdea
- 200 g amêndoa s/ pele
- 2 dentes de alho
-
10
g folha de alho silvestre, fresca picada
lub 10 g cebolinho picado - 1 c. chá de sal
- 70 g azeite
- 30 g vinagre de xerez
- 600 g água, mais q.b. p/ cobrir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1840 kJ / 440 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cebola gratinada
35min
Salmão com funcho e salada de maçã
1h 20min
Batata gratinada com parmesão e tomilho -TM6
Brak ocen
Chutney de manga
Brak ocen
Salada de funcho com laranja e pinhão - TM5
Brak ocen
Creme de tomate
40min
Purê de batata e legumes
45 Min
Refogar 200 g de cebola
25min
Pernil e puré de cenoura à finlandesa (Joulukinkku and Porkkanalaatikko)
2 Std.
Piza integral com creme de espargos, mascarpone e salmão fumado
4u.
Sopa de cebola gratinada à francesa
5h 30min
Sopa de cogumelos
1小时 15 分钟