Wersje kompatybilne
Sanduíches de arroz japonesas (Onigirazu) com salmão teriyaki
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arroz e salmão
- 500 g arroz p/ sushi
- 1300 g água
- 450 g lombo de salmão s/ pele cortado em pedaços pequenos
- 4 c. sopa de vinagre de arroz
- 2 c. chá de açúcar
- 1 c. chá de sal
Molho teriyaki e salmão
- 2 dentes de alho
- 15 - 20 g gengibre fresco cortado em fatias (2 mm aprox.)
- 150 g molho de soja
- 100 g mirin
- 80 g açúcar
- 20 g fécula de batata
Montagem
- 8 folhas de folha nori
- Maionese q.b. p/ espalhar
- Espinafres baby, q.b. p/ rechear (50 g aprox.)
- Abacate maduro q.b. p/ rechear, cortado em fatias (2-3 mm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1801.3 kJ / 430.5 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1363.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de pizza napoletana
Brak ocen
Risoto de alcachofra com presunto Parma
30 min
Moscow mule
1h
Bombom de tâmaras
30 min
Pão recheado com abobrinha e tomate seco
Brak ocen
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Proteína em pó de baunilha
Brak ocen
Mochis com recheio de sésamo
50min
Caldo de tomate
Brak ocen
Risoto de polvo com espumante
1 godz. 45 min
Moscow mule
10min
Arroz para sushi
1 Std. 15 Min