Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g queijo Gruyère cortado em cubos (2 cm aprox.)
- 1 dente de alho
- 110 g óleo de girassol, mais q.b. p/ untar
- 150 - 180 g bacon em cubos
- 150 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 10 g fermento em pó p/ bolos
- 3 ovos
- 125 g leite
- 150 g tâmaras s/ caroço, cortadas em rodelas (2 mm aprox.)
- 100 g queijo-creme
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1267.8 kJ / 303 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 251.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia recheada
3 Std.
Pão recheado com ovo e tomate seco
1 Std. 30 Min
Trança recheada com coco
1 Std. 45 Min
Crumble de alperce e coco
35 Min
Quiche de húmus com tomate
30 Min
Abóbora espiralizada com salsicha, gorgonzola e noz - TM6
Brak ocen
Bolo de chocolate cozido duas vezes
1 Std. 15 Min
Bola de azeite
2 godz. 35 min
Tarte de maçã - TM6
1 Std.
Focaccia de alecrim sem glúten
1 Std. 20 Min
Cenoura assada com tomilho (Modo descascar)
30 Min
Sericaia
1 Std. 30 Min