Bolo salgado de bacon e tâmaras

Bolo salgado de bacon e tâmaras

4.9 9 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 doses

Składniki

  • queijo Gruyère cortado em cubos (2 cm aprox.)
    70 g
  • alho
    1 dente de
  • óleo de girassol mais q.b. p/ untar
    110 g
  • bacon em cubos
    150 - 180 g
  • farinha tipo 55 mais q.b. p/ polvilhar
    150 g
  • fermento em pó p/ bolos
    10 g
  • ovos
    3
  • leite
    125 g
  • tâmaras s/ caroço cortadas em rodelas (2 mm aprox.)
    150 g
  • queijo-creme
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 251.6 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 1267.8 kJ / 303 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...