![Choucroute Choucroute](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A99E4A3C-70B7-443C-A0C8-408EDEA73F58/Derivates/b4f855df-8755-4ad7-abbb-73ac0c684d00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 1250 g d'eau
- 250 g de vin blanc
- 1 cube de bouillon de viande
- 800 g de chou en saumure (pour choucroute), rincé à l'eau bouillante
- 6 baies de genièvre
- 4 feuilles de laurier déshydratées
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 800 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- 150 g de lard, coupé en tranches
- 1 saucisse de Morteau (environ 300 g), coupée en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2929 kJ / 704 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Vive l'hiver ! vol. II 13 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Bœuf bourguignon
12h
Choucroute de la mer
35 min
Goulasch
50 Min
Cassoulet au confit de canard
1 Std. 10 Min
Tomates farcies
50 Min
Pot-au-feu
1h 40min
Omelette aux pommes de terre
30 Min
Petit salé aux lentilles
45 Min
Matelote de poisson au Riesling
13h
Choucroute
1h 25min
Salade de pâtes aux légumes et à la truite
45 Min
Palette à la diable
1 Std.