![Pâté végétal aux lentilles et noix Pâté végétal aux lentilles et noix](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0CD459A1-B690-4E01-A6B1-5752DA8C221E/Derivates/77596134-b639-4f37-b39d-d5a2873ca956.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g d'eau
- 180 g de lentilles vertes sèches ou blondes sèches, rincées
- 80 g de cerneaux de noix
- 1 - 2 gousses d'ail
- 4 brins de persil frais
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 3 c. à soupe de levure maltée
- pain grillé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3289.6 kJ / 786.3 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 12.7 g
- Sód
- 56.2 mg
Alternatywne przepisy
Taboulé de sarrasin
2 Std. 35 Min
Houmous de haricots blancs et noix de cajou
15 dk
Galettes de pois chiche à la tomate
30 min
Galettes de betterave
40 min
Pâté végétal
3h 50min
Tartinade de tofu fumé et noix de cajou
1h 5min
Rillettes de lentilles aux noix
25 min
Pesto de chou kale, noix et sésame
15 dk
Crackers aux graines
40 min
Crème soyeuse au tofu et chocolat corsé
6hod. 15min
Pesto aux fanes de carotte
10min
Pain feuilleté au pesto de fanes
3h 30 min