Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g d'eau
- 180 g de lentilles vertes sèches ou blondes sèches, rincées
- 80 g de cerneaux de noix
- 1 - 2 gousses d'ail
- 4 brins de persil frais
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 3 c. à soupe de levure maltée
- pain grillé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3289.6 kJ / 786.3 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 12.7 g
- Sód
- 56.2 mg
Alternatywne przepisy
Crackers au sarrasin et romarin
1j 30 menit
Crackers aux graines
35 Min
Taboulé de sarrasin
2h 35 min
Rillettes de lentilles aux noix
25 min
Galettes de pois chiche à la tomate
30 min
Crackers danois aux graines
40 min
Steaks de quinoa aux haricots rouges
1h 50min
Fromage, alternative végétale
6 godz. 45 min
Crème soyeuse au tofu et chocolat corsé
6h 15 min
Pâté végétal
3j 50 menit
Crackers aux graines
40 min
Galettes de lentilles, cumin et noisettes
50 menit