Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en cuartos
- 60 g de pimiento verde italiano en trozos
- 1 tomate maduro en cuartos (aprox. 120-150 g)
- 1 - 2 cucharaditas de curry en polvo
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
-
30
g de margarina
lub 30 g de mantequilla - 400 g de leche de coco
- 400 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 120 - 130 g de arroz cocido
- 250 - 300 g de judías negras cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
- 100 g de guisantes (frescos o congelados)
- 1 - 2 cucharadas de coco rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1846 kJ / 441 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Sód
- 429.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y verduras
25 min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Vichysoisse de maíz Thai
2 godz. 30 min
Sopa de batata, pimiento rojo y judías blancas
35min
Sopa de coliflor al curry
40 Min
Garbanzos thai con gambas, leche de coco y lemon grass
25 min
Gazpacho de mango con huevo de codorniz, aguacate y lascas de salmón
30 min
Curry indio de verduras
40 Min
Crema de judías blancas con espinacas
30 min
Chile sin carne
1h
Crema de batatas con leche de coco
40 Min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25 min