Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz white onion, cut into pieces
- 10 sprigs fresh cilantro, leaves only
Salsa Verde
- 21 oz green tomatillos, husks removed
- 3 oz white onions, cut into pieces
- 1 serrano chili, destemmed
- 1 garlic clove
- ½ oz fresh cilantro, leaves and tender stems
- 1 tsp salt, to taste
Fish
- 1 oz orange juice
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 oz extra virgin olive oil, divided
- 2 dried bay leaves divided
- ½ tsp dried thyme, divided
- 20 oz tuna steaks, cubed (2 in.), divided
- 10 corn tortillas, warm, to serve (see Tip)
- radishes, sliced, to garnish
- 2 limes, cut into wedges, to serve
- chopped cilantro, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 505 mg
Alternatywne przepisy
Shrimp and Green Pea Pasta
40 min
Coffee Rubbed Skirt Steak with Caper Salsa
35min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Mediterranean Chicken with Olives
35min
Shrimp Aguachile
15min
Cheesy Stuffed Meatloaf with Broccolini and Eggplant
1h 5min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min
Shrimp and Crab Stack
25min
Chicken Enfrijoladas
50min
Citrus-Glazed Salmon with Roasted Cauliflower Salad
1h
Keto White Chicken Chili
50min
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1 Std. 15 Min