Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz white onion, cut into pieces
- 10 sprigs fresh cilantro, leaves only
Salsa Verde
- 21 oz green tomatillos, husks removed
- 3 oz white onions, cut into pieces
- 1 serrano chili, destemmed
- 1 garlic clove
- ½ oz fresh cilantro, leaves and tender stems
- 1 tsp salt, to taste
Fish
- 1 oz orange juice
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 oz extra virgin olive oil, divided
- 2 dried bay leaves divided
- ½ tsp dried thyme, divided
- 20 oz tuna steaks, cubed (2 in.), divided
- 10 corn tortillas, warm, to serve (see Tip)
- radishes, sliced, to garnish
- 2 limes, cut into wedges, to serve
- chopped cilantro, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 505 mg
Alternatywne przepisy
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Beef Tostadas
1h 10min
Chicken and Avocado Arepas
1h
Tamales Verdes
2h 55 min
Black Rice Risotto with Mixed Seafood
50min
Chicken Avocado Gorditas
1h
Avocado Tuna Boats
30min
Steak Stir Fry Salad
35min
Salmon and Lemon Rice Salad
40min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40min
Picadillo (Texas Hash)
40min
Tortilla Soup
25min