
Urządzenia i Akcesoria
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
panela cheese (Mexican fresh cheese) in pieces200 g
-
onions quartered300 g
-
vegetable oil30 g
-
tomatoes quartered280 g
-
homemade chicken stock paste2 heaping tsp
-
chicken breast, skinless, boneless in pieces (2½ cm-4 cm)1050 g
-
brown sugar30 g
-
canned chipotle chillies (in adobo sauce)30 - 85 g
-
dried bay leaves2
-
Mexican tostadas18
-
sour cream to serve250 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
661 kcal /
2766 kJ
Białko
52 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
1261 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30 min
Tinga de Pollo
40 min
Chicken with Mustard Sauce and Vegetable Soup
40 min
Carnitas
50 min
Pozole Blanco
1 godz. 40 min
Tuna Tartare
40 min
Cochinita Pibil
4 godz.
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30 min
Tortilla Soup
25 min
Pozole Rojo
2 godz. 5 min
Picadillo (Texas Hash)
40 min
Pollo Pibil
1 godz. 30 min