Pork Tortas

Pork Tortas

3.9 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Pork
  • pork loin cubed (1½ in.), fat removed
    42 oz
  • orange juice (approx. 3 lg. oranges)
    5 oz
  • salt, coarse to taste
    2 tsp
  • fresh thyme
    1 sprig
  • fresh marjoram (approx. 2 sprigs)
    1 tsp
  • dried Mexican oregano
    1 tsp
  • dried bay leaves
    2
  • vegetable shortening
    2 oz
Chili Sauce
  • fresh 'chile de árbol' chilies to taste
    2 oz
    1 - 2 oz fresh bird's eye chilies, to taste
  • water
    21 oz
  • tomatoes halved
    6 oz
  • garlic clove
    1
  • apple cider vinegar
    4 ½ oz
  • salt
    1 tsp
Tomato Sauce
  • tomatoes quartered
    25 oz
  • garlic cloves
    2
  • yellow onions
    3 oz
  • water
    10 oz
  • dried Mexican oregano
    1 tbsp
  • salt
    1 tsp
  • cumin seed
    1 tsp
Tortas
  • yellow onions quartered
    9 oz
  • dried Mexican oregano
    3 tbsp
  • lime juice (approx. 1 lg. lime)
    2 oz
  • salt
    1 tsp
  • bread rolls cut in half
    6
  • refried beans (approx. 16 oz)
    1 can

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 47 g
Kalorie 2590 kJ / 619 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...