Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poached Chicken
- ½ tsp whole black peppercorns
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh cilantro, plus extra to garnish
- 28 oz chicken breasts, skinless, boneless, organic (approx. 4 breasts)
- 2 Parmesan stock cubes, frozen (see Tip)
- 40 oz water, plus extra if needed to cover
Black Bean Sauce
- 2 cans black beans, undrained (30 oz, including liquid)
- 8 oz tomatoes, halved
-
2
tsp vegetable stock paste
lub 2 tsp homemade salt substitute and flavor enhancer (see Tip) - 4 oz red onions, cut into pieces, plus extra, sliced, to garnish
- 1 garlic clove
- ¼ tsp oregano
- 1 - 2 chipotle chilies, in adobo sauce, canned, to taste
- ½ tsp salt
- ½ oz extra virgin olive oil
- 12 corn tortillas (see Tip)
Assembly
- 4 oz cotija cheese, crumbled
- Mexican crema, to drizzle
- 1 lime, in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3477 kJ / 831 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 24 g
- Sód
- 755 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Pollo Pibil
1h 30min
Chicken Enchiladas
40min
Parmesan Stock Cubes
35min
Tamales Verdes
2h 55 min
Pozole Verde
2h
Huevos Rancheros
45min
Tuna Avocado Bowl
50min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40min
Pozole Rojo
2 Std. 5 Min
Chicken Fajita Soup
50min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50min