Urządzenia i Akcesoria
Pozole Verde
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
-
white onions cut into pieces5 ½ oz
-
radishes trimmed, halved5 oz
-
green tomatillos halved17 oz
-
serrano chili seeds optional, to taste½ oz
-
water divided60 oz
-
fresh epazote5 leaves
-
pumpkin seeds2 tbsp
-
garlic cloves3
-
dried bay leaves2
-
fresh thyme1 sprig
-
fresh marjoram1 sprig
-
salt divided2 tsp
-
pork loin cubed (1 in.)42 oz
-
dried Mexican oregano plus extra to serve2 tsp
-
hominy (approx. 14.5 oz) drained1 can
-
romaine lettuce chopped8 oz
-
lime wedges, to serve
-
chili powder to serve
-
corn tostadas to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
44 g
Kalorie
1824 kJ /
436 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Viva México!
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Tamales Verdes
2 godz. 55 min
Cauliflower Tacos Al Pastor
1 godz. 10 min
Fish Carnitas
20 min
Chicken Enchiladas
40 min
Chicken Mole
50 min
Pico De Gallo
15 min
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30 min
Avocado Tomatillo Salsa
10 min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40 min
Pozole Rojo
2 godz. 5 min
Tortilla Soup
25 min
Tinga de Pollo
40 min