Urządzenia i Akcesoria
Pozole Verde
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
-
white onions cut into pieces5 ½ oz
-
radishes trimmed, halved5 oz
-
green tomatillos halved17 oz
-
serrano chili seeds optional, to taste½ oz
-
water divided60 oz
-
fresh epazote5 leaves
-
pumpkin seeds2 tbsp
-
garlic cloves3
-
dried bay leaves2
-
fresh thyme1 sprig
-
fresh marjoram1 sprig
-
salt divided2 tsp
-
pork loin cubed (1 in.)42 oz
-
dried Mexican oregano plus extra to serve2 tsp
-
hominy (approx. 14.5 oz) drained1 can
-
romaine lettuce chopped8 oz
-
lime wedges, to serve
-
chili powder to serve
-
corn tostadas to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
44 g
Kalorie
1824 kJ /
436 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Viva México!
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Pollo Pibil
1 godz. 30 min
Tortilla Soup
25 min
Chicken Enfrijoladas
50 min
Cochinita Pibil
4 godz.
Red Mole Chicken Enchiladas
1 godz.
Parmesan Stock Cubes
35 min
Mexican Creamed Corn
30 min
Gorditas de Chicharrón
1 godz. 40 min
Pozole Rojo
2 godz. 5 min
Fish Tacos
45 min
Chicken Enchiladas
40 min
Tamales Verdes
2 godz. 55 min