
Urządzenia i Akcesoria
Pozole Verde
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
-
white onions cut into pieces5 ½ oz
-
radishes trimmed, halved5 oz
-
green tomatillos halved17 oz
-
serrano chili seeds optional, to taste½ oz
-
water divided60 oz
-
fresh epazote5 leaves
-
pumpkin seeds2 tbsp
-
garlic cloves3
-
dried bay leaves2
-
fresh thyme1 sprig
-
fresh marjoram1 sprig
-
salt divided2 tsp
-
pork loin cubed (1 in.)42 oz
-
dried Mexican oregano plus extra to serve2 tsp
-
hominy (approx. 14.5 oz) drained1 can
-
romaine lettuce chopped8 oz
-
lime to serve
-
chili powder to serve
-
corn tostadas to serve
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
436 kcal /
1824 kJ
Białko
44 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Viva México!
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone