
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 ½ oz white onions cut into pieces
- 5 oz radishes trimmed, halved
- 17 oz green tomatillos halved
- ½ oz serrano chili seeds optional, to taste
- 60 oz water divided
- 5 leaves fresh epazote
- 2 tbsp pumpkin seeds
- 3 garlic cloves
- 2 dried bay leaves
- 1 sprig fresh thyme
- 1 sprig fresh marjoram
- 2 tsp salt divided
- 42 oz pork loin cubed (1 in.)
- 2 tsp dried Mexican oregano plus extra to serve
- 1 can hominy (approx. 14.5 oz) drained
- 8 oz romaine lettuce chopped
- lime to serve
- chili powder to serve
- corn tostadas to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 436 kcal / 1824 kJ
- Białko
- 44 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cochinita Pibil
4 godz.
Tamales Verdes
2 godz. 55 min
Tinga de Pollo (TM6)
40 min
Pan de Muerto
4 godz.
Chicken Enchiladas
40 min
Picadillo (Texas Hash)
40 min
Slow Cooked Pork in Salsa Verde
5 godz. 45 min
Pork Tortas
2 godz. 20 min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40 min
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30 min
Carnitas
50 min
Pozole Rojo
2 godz. 5 min