Pozole Verde

Pozole Verde

4.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions

Składniki

  • white onions cut into pieces
    5 ½ oz
  • radishes trimmed, halved
    5 oz
  • green tomatillos halved
    17 oz
  • serrano chili seeds optional, to taste
    ½ oz
  • water divided
    60 oz
  • fresh epazote
    5 leaves
  • pumpkin seeds
    2 tbsp
  • garlic cloves
    3
  • dried bay leaves
    2
  • fresh thyme
    1 sprig
  • fresh marjoram
    1 sprig
  • salt divided
    2 tsp
  • pork loin cubed (1 in.)
    42 oz
  • dried Mexican oregano plus extra to serve
    2 tsp
  • hominy (approx. 14.5 oz) drained
    1 can
  • romaine lettuce chopped
    8 oz
  • lime to serve
  • chili powder to serve
  • corn tostadas to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 436 kcal / 1824 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...