
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Al Pastor Sauce
- 20 oz water hot
- 1 dried ancho chili deseeded, destemmed
- 2 dried guajillo chilies deseeded, destemmed
- 2 dried chipotle chilies deseeded, destemmed
- 1 ½ oz achiote paste
- 4 oz white onions quartered
- 2 garlic cloves
- 7 oz fresh pineapple chunks cut into pieces (1 in.)
- 1 oz apple cider vinegar
- 2 ½ oz freshly squeezed orange juice
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground cloves
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp dried oregano
- 32 oz cauliflower florets
Pineapple Salsa
- 20 sprigs fresh cilantro leaves only
- 4 oz white onions in pieces
- 4 oz fresh pineapple chunks cut into pieces (½ in.), plus extra to garnish
Cauliflower Filling
- 1 - 2 tbsp extra virgin olive oil
- 20 corn tortillas (6 in.), warmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 142 kcal / 594 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 166 mg