Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Al Pastor Sauce
- 20 oz water, hot
- 1 dried ancho chili, deseeded, destemmed
- 2 dried guajillo chilies, deseeded, destemmed
- 2 dried chipotle chilies, deseeded, destemmed
- 1 ½ oz achiote paste
- 4 oz white onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 7 oz fresh pineapple chunks, cut into pieces (1 in.)
- 1 oz apple cider vinegar
- 2 ½ oz freshly squeezed orange juice
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground cloves
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp dried oregano
- 32 oz cauliflower florets
Pineapple Salsa
- 20 sprigs fresh cilantro, leaves only
- 4 oz white onions, in pieces
- 4 oz fresh pineapple chunks, cut into pieces (½ in.), plus extra to garnish
Cauliflower Filling
- 1 - 2 tbsp extra virgin olive oil
- 20 corn tortillas (6 in.), warmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 166 mg
Alternatywne przepisy
Rajas and Cheese Tamales with Salsa Verde
3h 10min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Baked Mushroom Empanadas
1 Std. 50 Min
Tortilla Soup
25min
Pan de Muerto
4 Std.
Gorditas de Chicharrón
1h 40min
Pico De Gallo
15min
Pollo Pibil
1h 30min
Tinga de Pollo (TM6)
40 min
Fish Tacos
45 min
Southwest Quinoa
40 min
Tomatillo Salsa
20 min