Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z cukinii
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
12 porcji
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
2000 - 2200 g cukinii pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
600 g wody
-
3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g masła
-
120 g serka kremowego podzielonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
928 mg
Białko
5 g
Kalorie
414 kJ /
99 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
50 min
Warzywna zupa krem
50 min
Zupa krem z papryki i suszonych pomidorów z gremolatą; Szybka focaccia
50 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Zupa krem z pomidorów
40 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z dyni z curry
35 min