Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
- 2000 - 2200 g cukinii, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 600 g wody
-
3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g masła
- 120 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 928 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1h 15min
Zupa krem z dyni z gruszką
55min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1h 10min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1 godz. 5 min
Zupa krem z cukinii
25min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1h
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40min
Zupa z białych warzyw
45 min
Warzywna zupa krem
50min
Zupa krem z dyni z curry
35 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55min