Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ½ oz long-grain white rice
- 45 ½ oz water, divided, plus extra to soak
- 35 oz Chinese white radishes/turnips, peeled, cubed (1 in.)
- 1 tbsp olive oil, plus extra to grease and pan fry
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground white pepper, to taste
- scallions, to garnish
- fresh red chilies, chopped, to garnish
- Chinese chives, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 331 kJ / 79 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Rice Wine Chicken
30min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Mantou Buns with Soya Milk
1h 35 min
Dou sha (red bean paste)
49u. 10min
Braised Trotters
1 Std. 10 Min
Wholemeal Mantou
1 Std.
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Pineapple buns
9 godz. 50 min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40min
Homemade Fish Ball Soup
2h