Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ½ oz long-grain white rice
- 45 ½ oz water, divided, plus extra to soak
- 35 oz Chinese white radishes/turnips, peeled, cubed (1 in.)
- 1 tbsp olive oil, plus extra to grease and pan fry
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground white pepper, to taste
- scallions, to garnish
- fresh red chilies, chopped, to garnish
- Chinese chives, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 331 kJ / 79 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantou Buns with Soya Milk
1h 35min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 godz.
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Steamed sticky rice with pork (Rice tube puddings)
2h 30 min
Cranberry Mung Bean Cake
4h 55min
Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)
10 Min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 40 min
Mantou Buns with Soya Milk (TM5 Metric)
1h 35min
Red bean ice cream
29h 50min
Mantou Buns with Soya Milk (TM6 Metric)
1h 35min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Mantou Buns with Butternut Squash Soup (TM6 Metric)
55 min