
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 560 g mixed dried fruit
- 300 g brandy plus an extra 2-3 tbsp, to feed (see Tips)
- 200 g unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease (see Tips)
- 200 g brown sugar
- 1 tsp vanilla bean paste (see Tips)
- 4 eggs room temperature
- 200 g plain flour
- 100 g slivered almonds
- 150 g glacé cherries cut into quarters
- 1 tsp baking powder
- ¼ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp mixed spice
- ¼ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 373.8 kcal / 1564.1 kJ
- Białko
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Sód
- 77.5 mg
Alternatywne przepisy
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter)
1 Std. 10 Min
Christmas Cake (Diabetes)
2 Std. 45 Min
Gluten free Viennesse whirl mince pies
1 Std. 45 Min
German cinnamon stars (Zimtsterne)
1 Std. 30 Min
Quick fruit cake
2 Std.
Festive fruit cake
30 Std. 55 Min
Traditional Christmas cake
3 Std. 15 Min
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min
Ginger fluff
50 Min
Date and nut loaf
1 Std. 20 Min
Mini carrot and almond cakes
1 Std. 25 Min
Thirty second whole orange cake
1 Std. 15 Min