Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yoghurt
- 55 g natural yoghurt (see Tips)
- 1000 g full cream milk (see Tips)
- 50 g full cream milk powder (see Tips)
- 30 - 40 g caster sugar (optional)
- 250 g water
- 30 g lemon juice (see Tips)
Apple and blueberry compote
- 1 apple, peeled, cored and cut into 12 wedges
- 20 - 40 g caster sugar
- 50 g water
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 774.8 kJ / 184.5 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 68 mg
Alternatywne przepisy
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Custard (TM6)
15min
Pot-set plain yoghurt
12 godz.
Greek-style yoghurt with honey walnuts
13 Std. 5 Min
Natural yoghurt (Varoma method)
13 Std.
Caramelised red onion chutney
24h
Natural (plain) yoghurt
11 Std. 10 Min
Sauerkraut (Thermomix®️ Cutter, TM6)
Brak ocen
Berry curd
15min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11 godz.
Creamy vanilla yoghurt
13 Std.
Yoghurt with red berry coulis
13 Std. 20 Min