
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yoghurt
- 55 g natural yoghurt (see Tips)
- 1000 g full cream milk (see Tips)
- 50 g full cream milk powder (see Tips)
- 30 - 40 g caster sugar (optional)
- 250 g water
- 30 g lemon juice (see Tips)
Apple and blueberry compote
- 1 apple peeled, cored and cut into 12 wedges
- 20 - 40 g caster sugar
- 50 g water
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 184.5 kcal / 774.8 kJ
- Białko
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 68 mg
Alternatywne przepisy
Natural (plain) yoghurt
11 godz. 10 min
LSA
5 min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11 godz.
Creamy vanilla yoghurt
13 godz.
Caramelised red onion chutney
24 godz.
Pot-set plain yoghurt
12 godz.
Runny custard
15 min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min
Greek-style yoghurt with honey walnuts
13 godz. 5 min
Custard (TM6)
15 min
Natural yoghurt (Varoma method)
13 godz.
Yoghurt with red berry coulis
13 godz. 20 min