![Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1C78F260-87B8-425E-B90C-77F610C1D9C7/Derivates/F8B61D94-D617-4FE9-9943-B765C8244FCB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów laskowych
- 200 g czekolady mlecznej, pokrojonej na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 g rumu
- mieszane owoce, świeże, pokrojone na kawałki, np. jabłka, brzoskwinie, truskawki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1723.7 kJ / 412 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 33.6 mg
Alternatywne przepisy
Sos waniliowy
10min
Gorąca czekolada z wanilią
15min
Fondant czekoladowy
35min
Sos ze słodkiego cherry
20 Min
Portugalski crème brûlée
25 Min
Gorąca czekolada
10min
Korzenny crème brulée
3h 30 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Makaroniki migdałowe
35min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 Std. 30 Min
Mus czekoladowy
3 Std. 20 Min
Panna cotta
3h 15 min