Urządzenia i Akcesoria
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
100 g orzechów laskowych
-
200 g czekolady mlecznej pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g rumu
-
mieszane owoce, świeże pokrojone na kawałki, np. jabłka, brzoskwinie, truskawki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
33.6 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1723.7 kJ /
412 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Węglowodany
23.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Karmelowe fondant
15 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Cukier jabłkowo-cynamonowy
5 min
Mazurek różany
1 godz. 40 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Domowa czekolada
1 godz. 15 min
Mus czekoladowy z chili
3 godz. 10 min
Sos czekoladowy
20 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Gorąca czekolada
10 min