
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów laskowych
- 200 g czekolady mlecznej, pokrojonej na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 g rumu
- mieszane owoce, świeże, pokrojone na kawałki, np. jabłka, brzoskwinie, truskawki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1723.7 kJ / 412 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 33.6 mg
Alternatywne przepisy
Budyń czekoladowy
10 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min
Fondant czekoladowy
50 min
Gorąca czekolada
10 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Gorąca biała czekolada
15 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Pudding truskawkowy
2 godz. 35 min
Koktajl mleczny orzechowo-czekoladowy
10 min
Gorąca czekolada z anyżem
20 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.