Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów laskowych
- 200 g czekolady mlecznej, pokrojonej na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 g rumu
- mieszane owoce, świeże, pokrojone na kawałki, np. jabłka, brzoskwinie, truskawki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1723.7 kJ / 412 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 33.6 mg
Alternatywne przepisy
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Czekolada po meksykańsku
30 Min
Fondant czekoladowy
35 Min
Gorąca czekolada bez laktozy
15min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25min
Czekoladowe łyżeczki
3 Std. 25 Min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15min
Domowa czekolada
1 Std. 15 Min
Gorąca biała czekolada
15min
Gorąca czekolada z wanilią
15min
Gorąca czekolada
10 min
Paluszki rybne i sos tysiąca wysp
45min