Tarta serowa z cydrem

Tarta serowa z cydrem

4.3 44 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków

Składniki

  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    240 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • cukru
    1 szczypta
  • wody
    80 g
  • oleju
    80 g
  • sera gruyère pokrojonego na kawałki
    150 g
  • sera ementaler pokrojonego na kawałki
    150 g
  • cydru
    150 g
  • mleka
    150 g
  • jajka
    3
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 388 kcal / 1624 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...