Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta cukru
- 80 g wody
- 80 g oleju
- 150 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 150 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 150 g cydru
- 150 g mleka
- 3 jajka
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1624 kJ / 388 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos choron
20min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Panierowana cebula bhaji
30min
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3 Std.
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50min
Beszamel – 600 ml
15 Min
Rozdrabnianie orzechów
5 min
Siekanie cebuli
5 min
Szybki sos pomidorowy
10 min
Rozdrabnianie sera
5 min
Ciasto z kruszonką
3h 20 min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20min