
Urządzenia i Akcesoria
Tarta serowa z cydrem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia240 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
cukru1 szczypta
-
wody80 g
-
oleju80 g
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki150 g
-
sera ementaler pokrojonego na kawałki150 g
-
cydru150 g
-
mleka150 g
-
jajka3
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
388 kcal /
1624 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
21 Przepisów
Polska
Polska