Urządzenia i Akcesoria
Tarta serowa z cydrem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków
Składniki
-
240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta cukru
-
80 g wody
-
80 g oleju
-
150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
150 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
150 g cydru
-
150 g mleka
-
3 jajka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
17 g
Kalorie
1624 kJ /
388 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
21 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gratin z ziemniaków (TM6, TM7)
50 min
Ciasto francuskie
1 godz. 45 min
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Kruszenie kostek lodu
5 min
Cukier puder
5 min
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5 min
Rozdrabnianie orzechów
5 min
Rozdrabnianie sera
5 min
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min