Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 3 œufs
- 60 g de farine de blé
- 200 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé maison
- 500 g de rhubarbe, épluchée et coupée en tronçons
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1312.7 kJ / 313.5 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis léger à la rhubarbe
1h
Tarte à la rhubarbe
1h
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55min
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15 min
Cake moelleux à la rhubarbe
1h 40 min
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2h 10min
Crumble pomme fraise rhubarbe
45 Min
Tarte à la rhubarbe et aux amandes
3 Std. 40 Min
Compote de rhubarbe
1 godz. 5 min
Crumble rhubarbe-gingembre
55min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2 Std. 30 Min
Clafoutis prune-cannelle
40min