Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à cannelés (la veille)
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 500 g de lait
- 50 g de beurre demi-sel
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 150 g de farine de blé
- 110 g de chorizo doux, coupé en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 179.9 kJ / 43.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelés au jambon
13u.
Madeleines jambon-comté
1 Std. 35 Min
Gougères au comté
45 Min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Minicakes chorizo-feta
35 Min
Bouchées au chèvre et chorizo
30 Min
Minicannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2h 15min
Cuillères de boudin blanc et pain d'épices sur confit d'oignons
55 Min
Minichoux au chèvre et au basilic
55 Min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 Min
Cannelés au thon
40 Min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 Min