Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à cannelés (la veille)
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 500 g de lait
- 50 g de beurre demi-sel
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 150 g de farine de blé
- 110 g de chorizo doux, coupé en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 179.9 kJ / 43.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minichoux au chèvre et au basilic
55min
Minicannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2 godz. 15 min
Cuillères de boudin blanc et pain d'épices sur confit d'oignons
55min
Minicakes chorizo-feta
35min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55min
Madeleines jambon-comté
1 godz. 35 min
Bouchées au chèvre et chorizo
30 min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 min
Cannelés au jambon
13h
Gougères au comté
45 min
Tartinade de chorizo
5min