Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre
- 4 pommes pelées, épépinées et coupées en huit
- 5 œufs
- 60 g de fécule de maïs
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café d'extrait de vanille
- 1 c. à soupe de calvados
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 11023 kJ / 2637 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 273 g
- Tłuszcz
- 157 g
- Błonnik
- 17 g
Alternatywne przepisy
Flaugnarde aux poires
50 Min
Flan aux pommes
50 Min
Far aux pommes
1 Std.
Far aux pruneaux
1h 5min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 Min
Moelleux aux pommes
50 Min
Clafoutis aux fruits rouges
55 Min
Flan individuel à la vanille
50 Min
Clafoutis aux abricots
55 Min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 Min
Tarte normande
1h 25min
Clafoutis prune-cannelle
40 Min