Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre
- 4 pommes pelées, épépinées et coupées en huit
- 5 œufs
- 60 g de fécule de maïs
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café d'extrait de vanille
- 1 c. à soupe de calvados
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 11023 kJ / 2637 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 273 g
- Tłuszcz
- 157 g
- Błonnik
- 17 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 Min
Moelleux aux pommes
50min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Gratin de poire aux amandes
45min
Far aux abricots
1h 15 min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux abricots
55min
Far aux pommes
1h