Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 - 750 g de prunes, dénoyautées et coupées en deux
- 140 g de sucre roux
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 3 œufs
- 50 g de fécule de maïs
- 150 g de lait
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 6884 kJ / 1647 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 259 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 18 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Clafoutis figues-amandes
50min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Crumble aux prunes
40 min
Flaugnarde aux poires
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Clafoutis aux abricots
55min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min