Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 - 750 g de prunes, dénoyautées et coupées en deux
- 140 g de sucre roux
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 3 œufs
- 50 g de fécule de maïs
- 150 g de lait
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 6884 kJ / 1647 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 259 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 18 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis figues-amandes
50min
Flaugnarde aux poires
50min
Far aux pommes
1h
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis à la rhubarbe
55 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Clafoutis aux cerises
50min
Clafoutis aux abricots
55 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min