Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 125 g de yaourt nature (1 pot)
- 2 œufs
- 120 g de sucre en poudre, et 30 g pour la finition (facultatif)
- 150 g de farine de blé
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 400 g de lait entier
- 500 g d'abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1576.8 kJ / 375.8 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 84.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Cake aux abricots et au citron
55 min
Couronne à la pomme et au citron
50 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Mia aux abricots
1h
Clafoutis aux myrtilles
50 min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1 godz. 10 min
Flan aux pommes
50 min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Flaugnarde aux poires
50 min
Clafoutis aux abricots
55 min
Far aux pommes
1h