Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sucrée
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 125 g de beurre, et un peu pour les moules
- 1 œuf
La garniture
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 50 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 25 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 800 g de mirabelles, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1747 kJ / 416 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 55.4 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux cerises
2 Std. 30 Min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 Min
Clafoutis à la rhubarbe
55min
Tartelettes aux quetsches
45 Min
Gâteau aux quetsches
45 Min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14 godz. 15 min
Tarte aux myrtilles
2 Std. 30 Min
Clafoutis prune-cannelle
40 Min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 Min
Tarte amandine aux mirabelles
1 Std. 30 Min
Tarte à la rhubarbe
1 Std.
Clafoutis aux abricots
55min