Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de beurre
- 400 g de pommes, coupées en lamelles
- 75 g de sucre en poudre
- 90 g de farine de blé
- 3 œufs
- 380 g de lait
- 20 g de calvados
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 777.3 kJ / 185.4 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 62.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flaugnarde aux poires
50min
Flan aux pommes
50min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Far aux pruneaux
1ωρ. 35 λεπτ.
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Far aux pruneaux
1óra 5p
Cuajada aux abricots
50min
Gâteau super pomme
55min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis prune-cannelle
40 min